Inriggeren er en forholdsvis bred båd, der er meget søstærk og stabil, som først og fremmest er betegnet til almindelig motionsroning.
Åregangen (svirvlen) er placeret på kanten af båden, - i modsætning til de smalle outriggere, hvor svirvlen er placeret på en rig uden for båden.
Hver roer i en inrigger har en enkelt åre. Bådene findes som 2'ere og 4'ere med styrmand - dvs. besætningen består af enten tre eller fem personer. På en almindelig tur, vil man i bestemte intervaller skifte plads i båden, så man både sidder på styrmandspladsen og ved årerne.
I Odder Roklub ror vi i turkajakker. En turkajak er en let kajak, som er beregnet til kystnær roning.
Turkajakken er designet til at være både hurtig og stabil, den har en slank stævn, en bredere agterskib og en ladt fladere bund omkring mindten end kap-kajakker, hvilket giver en øget stabilitet.
En turkajak har et pakrum bag i båden til lidt tøj og forplejning og som gør at kajakken er synkefri.
En sculler er en kaproningsbåd med én (singlesculler), to (dobbeltsculler) eller fire (dobbeltfirer) roere. Hver roer har to årer.
De fleste scullere er lavet af glasfiber, men nogle er lavet af træ.
En sculler er omfattet af betegnelsen "outrigger", hvor åregangen (swivel) er placeret på et stativ (rig) uden for bådens kant (bord).
Coastalbåde er en slags brede scullere, hvor man ror med to årer. Bådene er meget stabile i bølgegang og man kan ro i dem i de flerste former for vejr og bølger.
Coastalbåde er outriggere, hvor riggen ligger udenfor båden. I forhold til de smallere outriggere, som er egnet til roligt vand, så er coastalbådene skabt til havvand som Aarhus Bugten med bølgegang. I forhold til inriggerbåde, så er coastalbåde en mere sportspræget bådtype, hvor man får en større fart.
I klubben har vi single- og dobbeltcoastal både.
Roklubben har 14 romaskiner (ergometre), heraf to specielle ergometre til træning i kajak. Herved er der rig mulighed for at træne indendørs og på den måde holde sig i form hele året rundt.
Vi har forskellige hold hele ugen og man kan træne frit alle dage - året rundt.
Der er mulighed for E-roning. E-roning er træning på en romaskine efter fastlagte programmer udarbejdet af Dansk Forening for Rosport. Programmerne sikrer, at du får maksimalt udbytte af træningen og at du bruger kroppen rigtigt. Du kan selv vælge den instruktør og program du vil ro efter, men du kan også vælge at deltage på et hold, hvor der er en instruktør fra klubben til stede. Programmerne vises på storskærm i træningslokalet.
Odder Roklub har 2 motionscykler (concept2), så er du skadet og ikke kan ro, så er der mulighed for at holde sig i form på en motionscykling.